Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@16:18:27 GMT

نذر نخود مشکل گشا

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۲۸۸۴۷

نذر نخود مشکل گشا

افراد پس از اینکه در مسائل دنیوی درمانده می شوند و هیچ روزنه امیدی نمی بیینند، رو به سوی نذرمشکل گشا روی می آورند که صبغه تاریخی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل ازنهبندان خبر، نذر مشکل گشا تقریبا در تمام نقاط کشور یکسان است مردمان شهرستان نهبندان هم از این نذر غافل نمانده اند.در نذر مشکل گشا زنان پیشقدم و یکه تاز میدان هستند و چنانچه مردی گرفتار مشکلی شود معمولا مادر، خواهر یا همسر او عهده دار انجام این نذر و مراسم آن می گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صاحب نذر پس از برآمدن حاحت و خلاص شدن از محنت و مصیبت هر ماه یا هر هفته سه سکه نخود برشته یا آجیل مشکل گشا می خرد و به خانه می برد در شب جمعه زنان همسایه و فامیل را فرا می خواند و قصه مشکل گشا می خوانند و اشعاری در وصف و مدح حضرت علی(ع) و طلب حاجت و رفع گرفتاری می نمایند و آجیل توسط صاحبخانه در بین شرکت کنندگان در مراسم توزیع می گردد. و چنانچه فردی قادر به دعوت همسایگان در منزل نباشد آجیل مشکل گشا را بسته بندی و در کوچه و محل تردد مردم پخش می نماید

البته این نکته قابل ذکر است که منظور از سه سکه، سکه های رایج در قدیم یوده اما امروزه بستگی به توانایی نذر کننده دارد.

قصه ی پیرمرد خارکن

در زمان های قدیم پیرمرد خارکنی به نام عبدالله بوده که از خارکنی امرار معاش و زندگی می گذراند. وی در فصل گرما دو پشته خار جمع می کرد یکی را می فروخت و دیگری را در غاری مخفی می کرد. روزی برفی بارید و خاری نبود رو به سوی غار نهاد ولی دید اثری از خارها نیست. دلشکسته رو به سوی خدا نمود و طلب کمک می نمود که ناگهان بی هوش گردید.

در عالم بی هوشی سیدی سراغ آن آمد و جویای حالش گردید و عبدالله ماجرا را تعریف کرد سپس آن سید مشتی سنگ در دامن او ریخت و گفت: این جواهرات را فردا بفروش.

خارکن بیدار شد و سنگ ها را در دامن دید اما آنها را ریخت و به خانه برگشت.

فردای آن، یکی ازسنگ ها که در لباس او جا مانده بود مرواریدی گشته بود خارکن سراسیمه برگشت و تمام سنگ ها را جمع کرد و شب مجددا خواب دید آن سید نورانی را آن سید این دفعه گفت: برای جبران خوب است هر شب جمعه علی را یاد کن و سه سکه نخود مشکل گشا بخر و بین مردم تقسیم کن.

پیرمرد بعد از بیداری فهمید آن سید مولا علی(ع) بوده است پس از آن خار کن فردی متملک گردید و همسر و فرزندانش انیس خانواده ی پادشاه گردیدند.

در این بین روزی خار کن راهی مکه گردید و زن را توصیه به نذر دائمی خود نمود ولی پس از چند هفته زن دیگر آن نذر ادا نکرد.

روزی گردنبند دختر پادشاه که با دختر عبد الله برای بازی و شنا به باغ رفته بودند گم شد و دختر عبدالله را مقصر نامیدند و او را زندانی و تمام اموالشان را غصب نمودند .

پیرمرد پس از برگشت از مکه از ماجرا آگاه و فورا نذرش را در شب جکعه ادا و در همان شب گردنبند دختر پادشاه که توسط کلاغ ربوده شده بود پیدا و دستور به رهایی دختر عبدالله و باز گرداندن دارایی آنها داده شد.

ادامه ی مراسم نذر

پس از نقل قصه پیرمرد خار کن توسط زن روضه خوان این چند بیت را نیز جهت شگون نذر می خوانند و برای دیگران نیازمندان مراد می طلبند:

هر که را مشکل بود حلال مشکل ها علیست

در دریای حقیقت بحر بی پایان علیست

مرهم چشم موالی، میخ چشم خارجی مومنان را رهبر و رهبان علیست

خیلی از مردم معتقدند با خوردن نخود و آجیل مشکل گشا می توانند آرزو کنند مشکلات برطرف و آرزوهایشان برآورده شود.بعضی برای بخت گشایی، فرزند دار شدن، آزادی زندانی و... به مشکل گشا متوسل می شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۸۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟

الهه جعفرزاده: طبق تحقیقات اخیر، بین مصرف روزانه آجیل و کاهش خطر افسردگی ارتباط وجود دارد. به گفته کارشناسان، آجیل حاوی مواد مغذی خاصی است که می‌تواند به ارتقای سلامت روان کمک کند. این تحقیقات بیانگر آن است که خوردن یک مشت آجیل (۳۰ گرم) در روز با کاهش ۱۷ درصدی خطر ابتلا به افسردگی مرتبط است.

یک وعده آجیل می‌تواند شامل: ۱۰ عدد گردو، ۲۰ عدد بادام، ۳۰ عدد پسته و ۱۵ بادام هندی باشد.

طی سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی تأثیر عمیق عادات غذایی ما بر سلامت ذهن و روان تأکید داشته‌اند؛ که یکی از پررنگ‌ترین آنها به ارتباط قوی میان روده و مغز اشاره می‌کند و نقش کلیدی تغذیه در سلامت روانی را برجسته می‌کند.

بیشتر بخوانید:

سلامت روده چه ربطی به سلامت روانی دارد؟/ این مطلب را حتما بخوانید

به گفته محققان، افرادی که در رژیم غذایی خود آجیل بیشتری می‌خورند، ممکن است در سایر رفتارهای سالم نیز پیشرو باشند و عاداتی مانند ورزش و بهداشت خواب را نیز مدنظر قرار دهند. بدین ترتیب طبیعی است که خطر ابتلا به اختلالات خلقی در آنها کاهش یابد.

کدام یک از اجزای آجیل به کاهش خطر افسردگی کمک می‌کنند؟

نتایج نشان می‌دهد مواد مغذی موجود در انواع آجیل می‌تواند به بدن کمک کند تا استرس را بهتر مدیریت کند، سلامت روده را بهبود بخشد و سلامت مغز را تقویت کند. از این رو، خوردن آجیل می‌تواند یک استراتژی غذایی مفید برای پیشگیری و مدیریت افسردگی باشد.

به طور مثال:

گردو و امگا ۳

گردو به دلیل محتوای بالای امگا ۳ معروف است. امگا ۳ که برای عملکرد و رشد مغز ضروری است، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و به طور بالقوه خطر افسردگی را کاهش می‌دهد. مصرف منظم گردو با تأثیر بر ایجاد و عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی تنظیم‌کننده خلق و خو، مانند سروتونین و دوپامین، ممکن است به بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک کند.

هم‌چنین یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که مصرف مکمل امگا ۳ با بهبود قابل توجه علائم افسردگی در افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط مرتبط است.

بادام هندی و تریپتوفان

بادام هندی به دلیل داشتن محتوای بالای تریپتوفان و پتانسیل خود در کاهش علائم افسردگی بسیار مورد توجه است. تریپتوفان یک آمینو اسید است که به عنوان پیش‌ساز سروتونین عمل می‌کند و می‌تواند خلق و خو را بهبود بخشد، به طور بالقوه نرخ افسردگی را کاهش دهد و هم‌چنین در تنظیم خواب نقش داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که اثرات ضد افسردگی تریپتوفان ممکن است ناشی از تأثیر مثبت آن بر التهاب عصبی، استرس مزمن و اختلال در تنظیم میکروبیوم روده باشد.

بادام و اسیدهای فنولیک

بادام سرشار از اسیدهای اولیک است؛ که در مطالعات اخیر نتایج امیدوارکننده‌ای در کاهش رفتارهای شبه‌افسردگی داشته است. از دیگر آجیل‌های دارای این ترکیبات می‌توان به گردو و پسته اشاره کرد. این ترکیبات می‌توانند بر سیستم‌ها و عملکردهای مختلف بدن، از جمله متعادل کردن سطح استرس، کمک به تشکیل سلول‌های عصبی و تأثیر مثبت بر سلامت روده تأثیر بگذارند؛ که همگی از عوامل ضروری برای سلامت روان هستند.

سایر مواد مغذی موجود در آجیل

ویتامین E: آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به محافظت از سلول‌های مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک کند.

منیزیم: یک ماده معدنی است که در عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش دارد و به تنظیم خلق و خو کمک می‌کند.

هم استرس اکسیداتیو و هم کمبود منیزیم در ایجاد اختلالات خلقی، از جمله افسردگی، نقش دارند.

چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع: منابع چربی سالمی که برای حفظ یکپارچگی ساختاری سلول‌های مغز و حمایت از ارتباط بین نورون‌ها ضروری هستند.

فیبر غذایی: به تقویت میکروبیوم روده کمک می‌کند. آجیل، علاوه بر فیبر بالا، دارای شاخص گلیسمی پایینی است؛ به این معنی که باعث افزایش سریع سطح قند خون نمی‌شود. پایدار بودن سطح قند خون با تنظیم بهتر خلق و خو و کاهش خطر علائم افسردگی مرتبط است.

بیشتر بخوانید:

تغذیه چطور بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد؟/ غذاهای شیرین شما را افسرده می‌کنند با مصرف این خوراکی‌ها آلزایمر نمی‌گیرید چرت بزنید، اما کوتاه/ چرت‌ طولانی، شما را در معرض این دو مشکل بزرگ سلامت قرار می‌دهد افسردگی تابستانی؛ چگونه درمانش کنیم؟

منبع: healthline

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897127

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • جوان: پیرمرد هتاک بخشی از جریان‌سازی علیه زنان بود
  • روزتان را با غذاهای پرانرژی آغاز کنید
  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • ببینید | سرقت عجیب گل رز از باغچه توسط دو پیرمرد پرایدسوار با بیل و کلنگ!
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • نباید صحبت‌های پیرمرد هوادار بازتاب داده می‌شد