Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، امیرحسین زمانی‌نیا، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت درباره شرایط صنعت نفت پس از خروج آمریکا از برجام و تحریم نفت ایران می‌گوید: آنچه می‌توانم در این زمینه بگویم این است که همه مجموعه وزارت نفت برای مقابله با تحریم‌ها بسیج شده است. فروش نفت، هم اکنون مهم‌ترین اولویت وزارت نفت است تا بازار نفت ایران که پس از برجام به‌سختی به دست آمد، محفوظ بماند و از دست نرود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از اعلام میزان صادرات نفت ایران همانند وزیر نفت امتناع و با تاکید بر این‌که تلاش مجموعه نفت این است که با فروش حداکثری نفت، منابع کشور را تامین کنند،‌ تصریح می‌کند: شرکت ملی نفت ایران در چهار دهه تحریم توانسته است سازوکارهایی خلاقانه برای فروش نفت به دست آورد، اما متاسفانه فشار و نفوذ مالی آمریکا به حدی است که چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و بقیه کشورهایی که برای واردات نفت ایران از آمریکا معافیت گرفته‌اند حاضر نیستند یک بشکه بیشتر از معافیتی که گرفته‌اند از ایران نفت خریداری کنند.

دیپلمات وزارت نفت تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را با افزایش فساد، قاچاق و پولشویی در بازار بین‌المللی نفت مترادف می‌داند و تاکید می‌کند: با وجود فشار آمریکا برای محدود کردن بازار نفت ایران، تعداد مشتریان بالقوه  نفت ایران به دلیل رقابتی بودن بازار و حرص و طمع برای سودآوری بیشتر به مراتب بیشتر از پیش شده است.

زمانی نیا، اما تاثیر منفی تحریم ضدایرانی آمریکا بر کشور، صنعت نفت و همچنین معیشت مردم را انکار نمی‌کند.

*SPV کمک کننده است ولی مشکل گشا نیست

امانوئل مکرون، ترزا می و آنگلا مرکل رهبران سه قدرت اروپایی فرانسه، ‌انگلیس و آلمان در کنار سران روسیه و چین و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بلافاصله بعد از خروج آمریکا از برجام ضمن محکوم کردن این خروج، بر عزم راسخ خود برای ماندن در برجام تاکید و عنوان کردند خروج آمریکا از برجام بی‌اعتنایی توهین‌آمیزی به قواعد بین‌المللی است. این موضع‌گیری سریع در کنار حمایت جهان از ایران، اما این انتظار را به‌وجود آورد که تاثیر فشار تحریم آمریکا به حداقل ممکن کاهش یابد، اما در عمل این‌گونه نشد. چرایی آن را زمانی‌نیا پاسخ می‌دهد.

زمانی‌نیا درباره همصدا شدن جامعه جهانی با ایران در مقابل رفتار قلدرمآبانه آمریکا توضیح می‌دهد: دولتمردان همه کشورهای جهان به جز عربستان و اسرائیل ضمن محکوم کردن بازگشت دوباره تحریم‌ها،‌ عملکرد سیاسی ایران را تائید می‌کنند و بارها نسبت به رفتارهای خارج از عرف دیپلماتیک ترامپ ابراز نگرانی کرده‌اند. اما باید به این موضوع توجه داشت شرکت‌های خارجی که از سوی بخش خصوصی اداره می‌شوند، تابع دولتمردانشان نیستند.

وی، رفتار شرکت‌ها برای کسب و حفظ حداکثری منافع را موضوعی طبیعی می‌داند و درباره سازوکار ویژه مالی (SPV) برای تسهیل بازرگانی ایران با شرکت‌های اروپایی می‌گوید: این سازوکار اجرایی خواهد شد و کمک‌کننده هم خواهد بود، اما مشکل‌گشا نیست. در واقع هر اقدامی که اروپایی‌ها می‌خواهند انجام دهند، متوجه نفوذ آمریکا می‌شود.

دیپلمات وزارت نفت می‌گوید: درماندگی اروپا برای مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران سبب به وجود آمدن آگاهی عمیق در اروپا شده است که اروپا نباید گروگان اقتصادی و سیاسی آمریکا بماند. این آگاهی سبب تغییر کیفی در روابط اروپا و آمریکا خواهد شد و به‌تدریج نفوذ سیاسی - اقتصادی آمریکا در اروپا و دیگر نقاط جهان افول خواهد کرد.

*اراده پاکستان برای دریافت گاز از ایران 

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت درباره مذاکره با پاکستان با بیان این که دولت جدید این کشور دریافت گاز از ایران را پیگیری می‌کند و اراده سیاسی خود را برای گسترش روابط اقتصادی با ایران به صراحت بیان کرده است، می‌گوید: برای این منظور، پاکستان دو کمیته (فاینانس و تحریم) برای تسهیل روند اجرایی صادرات گاز ایران به پاکستان تشکیل داده است که انتظار می‌رود نتیجه بررسی این کمیته در ماه‌های آینده به دیدار وزرای نفت ایران و پاکستان برای به سرانجام رساندن این قرارداد منجر شود.

زمانی‌نیا، دریافت گاز از ایران را برای پاکستان باصرفه‌تر از دیگر کشورها عنوان می‌کند و می‌گوید: مباحث حقوقی این قرارداد در صورت ملاقات وزیران نفت دو کشور به‌طور حتم بررسی خواهد شد. 

*اگر قرارداد توتال دو سال زودتر امضا شده بود....

زمانی‌نیا، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت، نظر بسیاری از کارشناسان درباره فرصت‌سوزی ایران در بسیاری از بزنگاه‌ها و از جمله در تدوین و اجرای قراردادهای نفتی را تأیید می‌کند و می‌گوید: از زمان اجرای برجام تا خروج آمریکا از آن، ۱۷ ماه سپری شد و ایران می‌توانست از این فرصت و حمایت جامعه جهانی از آن به نحو احسن استفاده کند، اما در عمل این اتفاق نیفتاد و ایران فرصت برجام را تا حدودی از دست داد.

وی به قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌عنوان یک نمونه اشاره می‌کند و می‌گوید: اگر قرارداد با توتال دو سال زودتر امضا شده بود و این شرکت یک میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کرده بود، تردید نداشته باشید که به این راحتی ایران را ترک نمی‌کرد و حتی اگر هم ترک می‌کرد اجرای پروژه را به مرحله‌ای می‌رساند که نیروهای ایرانی می‌توانستند آن را ادامه دهند و به سرانجام برسانند.

زمانی‌نیا حاشیه‌های اجرای الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران را پررنگ تر از متن آن عنوان و تصریح می‌کند: اگر ایران در فرصت به دست آمده به جای یک قرارداد بین‌المللی، چند قرارداد بین‌المللی را به ثمر رسانده بود آقای ترامپ بی‌شک در بازگشت تحریم‌ها با احتیاط بیشتری عمل می کرد.

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان این‌که «دنبال مقصر نیستیم»، اما کل کشور نتوانسته از فرصت برجام استفاده کند، می‌افزاید: هیچکس نمی‌توانست پیش‌بینی کند که که شخصی مانند آقای ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا برگزیده می‌شود و به دلیل مخالفت با اوباما، زیر برجام می‌زند، اما سیاست این‌گونه است و همه امور قابل پیش‌بینی نیست.

به گزارش فارس، این مصاحبه در نشریه ایران پترولیوم که نشریه انگلیسی زبان اداره کل روابط عمومی وزارت نفت است، منتشر شده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۱۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تازه برای پرسپولیس؛ مدارک پزشکی ارائه کنید!

آفتاب‌‌نیوز :

طبق قوانین نقل و انتقالاتی فدراسیون فوتبال، بازیکنان خارجی اگر در ۶۰ درصد بازی‌های فصل برای تیمشان به میدان نروند، برای سال آینده یک سهمیه خارجی تیم‌ها می‌سوزد و این موضوع اصلا خبر خوبی برای تیم‌های مدعی قهرمانی نیست. پرسپولیس در ترکیب خود ۴ بازیکن خارجی به نام‌های گیورگی گولسیانی، اوستون اورونوف، عبدالکریم حسن و وحدت هنانوف دارد که به غیر از وحدت سایر بازیکنان مهره‌های فیکس پرسپولیس هستند و مشکلی از بابت این بازیکنان پرسپولیس را تهدید نمی‌کند.

همچنین کنعانی‌زادگان هم سهمیه خارجی پرسپولیس به حساب می‌آید، ولی او هم مهره ثابت ترکیب پرسپولیس محسوب می‌شود. تنها مشکل پرسپولیس وحدت هنانوف است که هم بازیکن فیکسی در پرسپولیس نیست و هم مدت زیادی مصدوم بود و شرایط بازی کردن نداشت. آنطور که شنیدیم باشگاه پرسپولیس با ارئه مدارک پزشکی و مصدومیت هنانوف می‌تواند از سوختن یک سهمیه خارجی خود برای فصل بعد جلوگیری کند. در واقع تنها راه پرسپولیس برای فرار از این مشکل بزرگ همین است. در غیر این صورت پرسپولیس در ترکیب خود نمی‌تواند بیشتر از ۵ سهمیه خارجی داشته باشد.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • مشکل تازه برای پرسپولیس؛ مدارک پزشکی ارائه کنید!
  • چرا تعداد خانه‌های خالی در ژاپن رو به افزایش است
  • افزایش حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه نفت نشان‌دهنده شکست پروژه تحریم است
  • اوجی: معطل خارجی‌ها و برجام نبودیم؛ از توان پیمانکاران و سازندگان داخلی استفاده کردیم
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است