Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، علی مبینی‎دهکردی افزود: بر اساس مطالعات دورنمای انجام‌شده، اگر روند مصرف انرژی در ایران به همین شکل ادامه یابد، در آینده ما از صادرکننده به واردکننده تبدیل می‌شویم. ما این گونه موارد را مطالعه می‎کنیم و راهکارهای لازم را در اختیار تصمیم‌گیرندگان قرار می‌دهیم.

رئیس موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی، ایجاد پل بین علم و صنعت را راه‌حل نتیجه‌گرایی، کاهش هزینه و بهبود کیفیت فعالیت‎های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و دفاعی کشوری دانست و گفت: تحقق این موضوع، نگاه نوآورانه و ساختاردهی و ارتباطات جدید می‎خواهد که در موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی در حال برقرار شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال هم‎اکنون در حال همکاری با یکی از موسسه‎های مطالعات انرژی در اروپا در زمینه کارایی انرژی «Energy efficiency» هستیم. به عبارت دیگر قصد داریم با موسسه‎های علمی و پژوهشی دنیا که نگاه استعماری نداشته باشند، همکاری داشته باشیم.

به گفته وی، هم‎اکنون پروژه‎هایی مانند طرح مطالعاتی تحولات ژئوپلیتیک، تراز هیدروکربوری، دورنمای انرژی کشور، طرح‎های راهبردی شرکت ملی نفت ایران، پروژه رابطه مالی شرکت ملی نفت ایران و دولت، مطالعات بازار آینده گاز، طرح مطالعاتی مدل‎های قیمت‎گذاری گاز در بازار داخل و خارج، بررسی جایگاه صنعت پتروشیمی در اقتصاد ملی با رویکرد اقتصاد مقاومتی، بررسی روش‎های نوین مبادلات مالی ایران با کشورهای دیگر مانند روسیه، هند و چین، مطالعه کشورهای تولیدکننده و مصرف‎کننده نفت و گاز و همسایگان، مطالعات سازمان و ساختار منابع انسانی صنعت نفت ایران و نقشه راه فناوری صنعت نفت کشور در حال بررسی و مطالعه در موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی است.

ضرورت برجسته سازی پیامدهای اجتماعی پژوهش

رئیس موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی اظهار کرد: هم‎اکنون در صنعت نفت کشور یک نظام ملی نوآوری بخشی شبکه آموزشی - پژوهشی نداریم. به عبارت دیگر، نهادهای علمی، صنعتی و سیاست‎گذار باید در تعامل پویا با یکدیگر باشند. با ایجاد نظام ملی حتی اشخاص حقیقی و حقوقی نیز با یکدیگر آشنا می‎شوند، از این رو پژوهش در صنعت نفت کشور نیازمند بازآرایی نهادی است تا هر نهادی در تعامل با نهاد دیگر در رنکینگ بین‎المللی بتواند خود را بازتعریف کند.

مبینی‎دهکردی افزود: نیاز دیگر این است که باید آثار اجتماعی پژوهش را برجسته‎تر کنیم. هم‎اکنون بر تولید مقاله در نظام‎های علمی و پژوهشی خود تاکید داریم، اما باید از علم‌زدگی بپرهیزیم و بکوشیم مشکلات و مسائل خود را مبتنی بر علم حل کنیم. در حقیقت پژوهش باید به ما کمک کند به نتایج موثرتری دست یابیم و با احساس مسئله تصمیم‌گیری نکنیم، بلکه با درک مسئله تصمیم‌گیری کنیم.

نگاه تازه دولت دوازدهم به پژوهش و علم

این مقام مسئول تصریح کرد: دولت دوازدهم، رویکردی تازه به موضوع پژوهش و علم دارد، اما راهی طولانی در پیش است، زیرا این نگاه جدید نتوانسته خود را تثبیت کند. هم‎اکنون ستادهای علم و فناوری و شرکت‎های دانش‌بنیان با نگاه جدید تشکیل شده در کشور باید خود را با سرعت پیشرفت علم هماهنگ کنند. به عنوان مثال شرکت مکنزی یک شرکت پژوهشی بین‎المللی است که در پنج قاره جهان پیشنهاد تحول و تغییر رادیکال به دیگر موسسات را ارائه می‎دهد، اما خود این شرکت در ۱۵۰ سال گذشته هیچ تغییر رادیکالی نداشته و دلیل آن هم وجود مسیر راهبردی انتخابی آنان است.

وی ادامه داد: فرصتی پیدا شد تا با کارکنان ایرانی این شرکت هم‌صحبت شوم. آنها می‎گفتند شرکت مکنزی اعتقاد دارد کارکنان باید یا هر یک سال و نیم ارتقا یابند یا اخراج شوند. به عبارت دیگر، پویایی را درون‌سیستمی کرده است، بنابراین نیازمند تغییرات رادیکال نیست. تغییرات سیستم پژوهشی باید با محیط انطباق داشته باشد که متاسفانه در ایران این طور نیست.

این مقام مسئول تصریح کرد: وزیر نفت تلاش کرده است دانشگاه‎ها را درگیر فرایندهای پژوهشی تولید نفت و گاز کند. جریان مدیریت فناوری در صنعت نفت باید مستمر باشد تا این همکاری با دانشگاه‎ها به بار بنشیند.

مبینی‎دهکردی افزود: پروژه‎های پژوهشی امروزه نباید طولانی باشند، در غیر این صورت نمی‎توانند مشکل صنعت نفت را حل کنند. اعتقاد دارم پژوهشگر و اساسا نظام پژوهشی که نتواند مشکل صنعت نفت را حل کند، باید سریعا در اهداف، ماموریت و فرآیندهای کاری خود بازنگری کند.

وی ادامه داد: در زمینه‎های صنعتی با شرکت‌های خارجی اندکی فاصله داریم. در گام اول برای جبران این فاصله باید ارتباط خود را با ایرانی‌های دانشمند مقیم خارج از کشور قوی‌تر کنیم. در مرحله دوم با کشورهای علاقه‌مند دوره‌ها و کارگاه‌های مشترک (workshop) اجرا کنیم.

وی افزود: صنعت نفت یک صنعت عملیاتی است و پژوهشگران نیز باید خود را با شرایط این صنعت وفق دهند. به عبارت دیگر، اگر یک پژوهشگر مشکل صنعت را با قیمت و کیفیتی بهتر نسبت به خارجی‎ها حل کند، صنعتگر نیز برای استفاده از داخلی‎ها راغب‎تر می‎شود. ایران یک کشور منابع‌پایه است و ساختار اقتصاد ایران برپایه تمرکز روی ارزش‎آفرینی از طریق پژوهش بنا نشده است، بنابراین تغییر این رویه با شرایط کنونی ضروری است.

پژوهش‎های تقاضا محور؛ اولویت صنعت نفت

مبینی‎دهکردی در ادامه گفت: هم‎اکنون تلاش می‎کنیم پژوهش‎ها «تقاضا‌محور» باشد تا تلاش‎های پژوهشگران به ارائه راه‌حل منتهی و در زمان کمتر از قبل نتایج به متقاضیان و همکاران صنعت نفت ارائه شود.

رئیس موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی افزود: هم‎اکنون رویکرد استفاده از انرژی‎های تجدیدپذیر به جای انرژی‎های هیدروکربوری با جدیت در حال افزایش است، هر چند پیش‎بینی می‎شود تا سال ۲۰۵۰ منابع نفت و گاز همچنان سهم بالایی در تامین انرژی جهان داشته باشند، اما این به معنای آن نیست که از هم‎اکنون کشورهای جهان به دنبال منابع جدید نروند.

وی با اشاره به اینکه کشور آلمان هم‎اکنون ۴۵ درصد از انرژی خود را از انرژی‎های تجدیدپذیر تامین می‎کند، گفت: با توجه به شرایط جهانی، برگزاری اجلاس بین‎المللی جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‎ای می‎تواند فرآیند خیزش به سمت انرژی‎های جدید را آسان‌سازی کند.

مبینی‎دهکردی با تاکید بر اینکه ما صنعت نفت و انرژی خود را باید بر اساس این فرضیه‎ها توسعه دهیم، افزود: با توجه به روند مصرف انرژی در ایران، پیش‎بینی می‎شود با وجود مخازن و منابع فراوان هیدروکربوری مجبور به واردات آنها شویم. متاسفانه روزانه ۸۰۰ هزار بشکه معادل نفت، تلفات انرژی در برخی نیروگاه‎ها داریم که با توجه به میزان شدت مصرف، حرکت به سمت استفاده از فناوری جدید، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

انتهای پیام/

169 / 159 نظام پژوهشی صنعت نفت صادرات واردات کاهش هزینه علم وصنعت موسسه مطالعات بین‎المللی انرژی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نظام پژوهشی صنعت نفت صادرات واردات کاهش هزینه علم وصنعت موسسه مطالعات بین المللی انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۵۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، گفت: تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است.

به گزارش مهر، عباس علی آبادی بعدازظهر سه‌شنبه در نشست با فعالان اقتصادی و تشکل‌های صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد:

تولیدکنندگان باید بتوانند کالایی تولید کنند که ارزش افزوده داشته و قابلیت صادرات داشته باشد در این صورت مزیت رقابتی خواهد داشت در غیر این صورت کالا کیفیت لازم را ندارد.

وزیر صمت گفت: زمانبندی تخصیص ارز موضوع درستی است اما یک مساله ملی و وابسته به بسیاری از مؤلفه‌ها است و به وزارت متبوع مرتبط نیست.

علی آبادی بیان کرد: رویکرد محوری دولت سیزدهم، توسعه صادرات است و در این راستا هرساله آغاز و پایان سال، نمایشگاه تخصصی توانمندی‌های صادراتی برگزار می‌کند تا اهداف مورد نظر تولید کنندگان محقق شود.

وی با اشاره به موضوع مغفول ماندن اکتشاف در معادن تاکید کرد: دولت از هر تشکیلاتی که آمادگی در اختیار گرفتن پهنه اکتشاف معادن را داشته باشد حمایت می‌کند.

علی آبادی افزود: هر ماشین آلات معدنی که در کشور تولید شود باید خریداری شود و ناترازی در کیفیت مورد قبول نیست.

وزیر صمت تاکید کرد: چنانچه ماشین آلاتی در کشور قابلیت تولید نداشته باشند و یا کیفیت لازم را نداشته باشد از سوی وزارت صمت، مجوز واردات صادر می‌شود.

وزیر صمت ضمن تاکید بر اینکه مسائل باید پیش از حل شدن اولویت بندی شود، افزود: به نظر بنده به عنوان یک صنعت گر اولویت اصلی مسائل تحریم نیست و تنوع نرخ ارز ام الفساد است.

علی آبادی تاکید کرد: تمام اختیارات وزیر در چهارچوب قانون به استان‌ها تفویض اختیار می‌شود و نیازی نیست مدیران به تهران مراجعه کنند و در این راستا رعایت قانون الزامی است.

وی تصریح کرد: مسائل و مشکلات در سطح ملی منتقل و پیگیری خواهد شد و قول مساعد داده می‌شود چنانچه مسائل به صورت مکتوب ارائه شود همان مسئله به مدیران مربوطه منتقل خواهد شد.

وزیر صمت بیان کرد: به نظر می‌رسد امسال تا ۵۰ میلیارد دلار ارز تأمین خواهد شد که نسبت به سال گذشته رشد داشته است و و چنانچه کسی ثبت سفارش انجام دهد تأمین ارز انجام می‌شود.

علی آبادی اضافه کرد: امتیاز صادراتی با بانک مرکزی توافق شده به این صورت که اگر کالایی صادر شود، ارز از تولید کننده مطالبه نخواهد شد.

وزیر صمت در خصوص انرژی و برق بیان کرد: برخی صنایع در کشور به امید برق ارزان و انرژی ارزان تأسیس شده‌اند و اگر انرژی و برق ارزان نباشد تعطیل می‌شود اما دیگر انرژی ارزان وجود ندارد.

علی آبادی با اشاره به شعار انتخابی سال از سوی مقام معظم رهبری بیان کرد: طبق این فرمایش باید در کیفیت و کمیت جهش داشته باشیم که این ظرفیت نیز وجود دارد و فعالان اقتصادی باید این ظرفیت‌ها را به نمایش بگذارند.

وی افزود: تمام تأسیسات و تشکیلات وزارتخانه و رایزنان اقتصادی در خدمت فعالان اقتصادی هستند و همکاری لازم را بدون هیچ چشمداشتی انجام خواهند داد.

وزیر صمت با اشاره به اینکه مشکل اساسی اراک آلودگی هوا است، گفت: نیروگاه نیازمند فیلتراسیون است و صنایع می‌توانند برای تأمین این مهم تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.

علی آبادی با تاکید بر اینکه ایران باید صنعتی شود افزود: کشاورزی باید به سمت کشاورزی کم آب بر، سوق داده شود و کالای اساسی باید در جهت تولید استراتژیک و تولید صنعت استفاده شوند.

وی گفت: همچنین کیفیت در صنعت مهم است و صنایع باید به سمت دانش بنیانی و ارتقای کیفی بودن حرکت کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سند امنیت انرژی تصویب شد
  • سند امنیت انرژی ایران در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد
  • باید برای اعتلای عزت ملی خودباوری را سرلوحه قرار دهیم/ اصفهان قطب صنعت هسته‌ای ایران است
  • پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور گازی
  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • برگزاری سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی در سال ۱۴۰۳
  • تصویب یک طرح پژوهشی با موضوع محرک‌های توسعه تکافل در کشور در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه
  • وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد