Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه در بیرون از مرزهای کشور پیام‌های دلخوش کننده‌ای دریافت نخواهیم کرد، گفت: در ابتدای شیوع اپیدمی کرونا، ذهن و روح من درگیر تامین نیازهای درمانی بود، اما در عرض کمتر از ۵۰ روز، تولید ماسک، تست‌های PCR با تکیه بر پردازش داخلی و انواع ضدعفونی‌ها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان به تولید رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا دکتر سعید نمکی امروز در مراسم مجازی رونمایی از طرح‌های فناورانه دانشگاه‌های علوم پزشکی ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری به محققان، فناوران و همه کسانی که دغدغه اعتلای کشور را دارند، افزود: اگر کشوری می‌خواهد در راستای توسعه گام بردارد، تاثیرگذارترین مولفه و فاکتور، موضوع پژوهش است که متاسفانه در برخی از کشورها از جمله در کشور خودمان تصور بر این است که اندیشه پژوهشگری باید از دانشگاه‌ها آغاز شود.

وی ادامه داد: من اعتقاد دیرینه دارم که اگر قرار است پژوهش نهادینه شود، در کشور باید روحیه پژوهشگرانه و جستجوگرانه در کودکان از دوران مدرسه تقویت شود. هر چند که فرهنگ ما و برخی از فرهنگ‌ها آمیخته با تحجر و تعصباتی است که مبنای اصیل فرهنگی دارند، مانند اینکه کودکان فضولی نمی‌کنند در حالی که من می‌گویم بچه‌ها باید فضولی کنند.

نمکی با بیان اینکه تقویت این فرهنگ که کودکان باید کاوشگرانه و جستجوگرانه حرف بزنند و سوال بپرسند، مبنای تغییر رویکرد ما در پژوهشگری و جستجوگری است، یادآور شد: ما باید روح جستجوگرانه و مطالبه گری را از دوران مدرسه آغاز کنیم و این اولین تقاضای ما از همه مسوولان و سیاستگذاران نظام کشور است که مدرسه را تبدیل به اولین پایگاه جستجوگری و کاوشگری و تقویت روحیه جستجوگری در کودکان قرار دهند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیان نقش پژوهش در توسعه کشورها پرداخت و با تاکید بر اینکه پژوهش نقش بی بدیلی در توسعه کشورها دارد، یادآور شد: کشورهایی مانند چین و جنوب شرقی آسیا درست در روزهای بسیار سخت اقتصادی، بیشترین انرژی خود را صرف تحقیقات و گسترش بخش‌های تحقیق و توسعه مراکز تحقیقاتی قرار دادند و این امر باعث شده که این کشورها را در گام‌های جلوتر از کشورهای غربی ببینیم.

وی دلیل این امر را این دانست که کشورهای غربی به دلیل مضایقی که به دلیل کرونا متحمل شدند، کمتر وقت خود را در امر پژوهش صرف کردند و خاطر نشان کرد: کشورهای چین و آسیای جنوب شرقی در پیک بدترین روزهای اقتصادی بیشترین وزن فعالیت آنها به امر تحقیقات اختصاص یافته است؛ از این رو  ما اولین گامی که باید در سیاست‌های کلان کشور برداریم، دادن وزن مناسب به امر تحقیقات و بودجه‌ریزی ملی است.

نمکی اضافه کرد: مورد دیگری که از دانشگاه‌های علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی و کلیه مراکز تحقیقات انتظار می‌رود، این است که تحقیقات را به سمت تولید محصولاتی ببریم که بتواند راهکاری برای حل مشکلات برای توسعه کشور ارائه دهند.

وزیر بهداشت ادامه داد: اگر چه ما همواره قدردان محققانی هستیم که مقاله تولید می‌کنند تا در رتبه بندی‌های جهانی رتبه کشور را ارتقا ‌دهند، ولی هرگز مقاله صرف تنها مشکل‌گشای مسایل کشور در حال توسعه نیست، بلکه مقاله باید یک محصول جانبی برای رسیدن به محصول اساسی‌تر باشد که می‌تواند یا تشخیص زودرس، یک داروی جدید، یک راهکار جدید برای کشور و همچنین یک حلقه‌ای برای پیوستن به حلقه‌های آتی برای تولید ملی و خودکفایی جدید برای کشور باشد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: تقاضا می‌کنم که با منابع محدود ملی که داریم، تحقیقات را به سمت یک راهکار برای حل یک مشکل کشور سوق دهیم.

نمکی با بیان اینکه در دانشگاه‌های علوم پزشکی، پژوهش علاوه بر توسعه ملی می‌تواند نقش بی بدیلی در توسعه نظام سلامت کشور داشته باشد، یادآور شد: یکی از ابزارهای توسعه کشورها، توسعه زیرساخت‌های بهداشت و نظام سلامت است، از این رو ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی نقش حساس‌تری برای مراکز تحقیقات برای توسعه ملی قائل هستیم؛ چرا که تحقیقات به توسعه زیر ساخت نظام سلامت کمک می‌کند و نظام سلامت در توسعه ملی بسیار موثر است.

وی افزود: اگر تحقیقات ما منجر به کاهش مرگ و میرها، ناتوانی‎ها، آسیب‌های اجتماعی و افزایش سطح تندرستی مردم در کشور شود، میزان از کارافتادگی نیروهای مولد را در پی خواهد داشت؛ از این رو این تحقیقات در ارتقای ملی و تولید ملی و درآمد ناخالص ملی موثر خواهد بود.

وزیر بهداشت تاکید کرد: تحقیقات در دانشگاه‌های علوم پزشکی گرچه مانند همه تحقیقات می‌تواند مستقیم و غیر مستقیم در توسعه ملی موثر باشد، به دلیل نقش لاینفک از توسعه بهداشت و سلامت، می‌تواند به صورت مضاعف در افزایش درآمد ناخالص ملی و افزایش طول عمر و امید به زندگی و کاهش هزینه‌های کمرشکن نظام سلامت نقش آفرینی کند؛ از این رولازم است از رفتارهای جزیره‌ای بپرهیزیم و کار یکدیگر را تکمیل کنیم.

نمکی با تأکید بر اینکه همچنین ضروری است که به صورت یک شبکه مشکلات را برطرف کنیم، اضافه کرد: در راستای پیوستن به دانشگاه‌های نسل‌های جدید که قادرند مشکلات کشور و جهان را مرتفع کنند، رویکرد شرکت‌های دانش‌بنیان یک رویکرد تأثیرگذار بوده است و در این زمینه در این دولت توانستیم بیش از ۵ هزار شرکت دانش بنیان را مستقر کنیم که از این تعداد ۵۰۰ شرکت در دانشگاه‌های علوم پزشکی فعالیت می‌کنند.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ما به عنوان متولی تخصیص منابع، بودجه شرکت‌های دانش‌بنیان را به شکل قابل توجهی افزایش دادیم، خاطر نشان کرد: اعتقاد داریم راه برون رفت کشور از بحران‌ها، دست دراز کردن به سوی آمریکا نیست؛ بلکه کمک گرفتن از شرکت‌های دانش بنیان است و باید باور کنیم که در بیرون از مرزهای کشور پیام دلخوش کننده‌ای دریافت نخواهیم کرد.

وی ادامه داد: متکی بودن به دانش داخل و باور داشتن به فناوران بزرگترین نقطه قوت ما در کشور محسوب می‌شود و این تنها راهی است که می‌تواند ما را از شرایط سخت بیرون بیاورد.

وزیر بهداشت گفت: اگر دست و پا به سوی آمریکا دراز کنیم، هیچ گونه سرافرازی در کشور نخواهیم داشت.

نمکی خاطرنشان کرد: در ابتدای شیوع اپیدمی کرونا، ذهن و روح من درگیر این طوفان بود؛ اما در عرض کمتر از ۵۰ روز، تولید ماسک، تست‌های PCR با تکیه بر پردازش داخلی و شوینده‌ها، ضدعفونی‌ها توسط شرکت های دانش‌بنیان به تولید رسید و این یک افتخاری بزرگ بود.

وی افزود: ما روزهای بسیار سختی داشتیم، اما امیدواریم با تکیه بر دانش داخلی و پژوهش‌های کارآمد، روزهای موثرتری را رقم بزنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی شرکت های دانش بنیان وزیر بهداشت نظام سلامت توسعه کشور توسعه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۶۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود

در راستای تحقق "جزیره نوآور قشم" و با هدف توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، تفاهم‌نامه‌ای بین معاونت علمی رئیس جمهور و سازمان منطقه آزاد قشم به امضا رسید؛ این تفاهم‌نامه گامی مهم در جهت تبدیل قشم به قطب نوآوری و فناوری ایران به شمار می‌رود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در راستای اجرای تدابیر مقام معظم رهبری عملیاتی کردن بند 11 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر گذار به اقتصاد دانش بنیان و حمایت از رشد تولید دانش بنیان، این توافقنامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم فی مابین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به نمایندگی دکتر دهقانی فیروزآبادی به عنوان معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور که از این پس به اختصار معاونت نامیده می‌شود از یک طرف و سازمان منطقه آزاد قشم به نمایندگی عادل پیغامی به عنوان مدیر و رئیس هیئت مدیره منطقه آزاد قشم که از این پس به اختصار سازمان نامیده می‌شود به شرح ذیل منعقد خواهد شد.

دستیابی یک دانش‌بنیان ایران به دانش‌ ساخت پلیمرهای نسوز

 موضوع این توافقنامه عبارت است از همکاری متقابل در توسعه اقتصاد دانش بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم به عنوان نخستین جزیره نوآور در کشور با رویکرد ارتقاء شرکت‌ها و زیست بوم دانش بنیان، افزایش جذب و اشتغال نیروی انسانی نخبه و تحصیل کرده و حل چالش‌های جزیره قشم با توجه به مزیت‌ها و ظرفیت‌های نوآورانه، فناورانه و خلاقانه موجود در سطح ملی و بین‌المللی

 اهداف مشترک همکاری

 نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح منطقه‌ای و بین المللی در راستای تحقق همکاری‌های فیمابین مبتنی بر ظرفیت‌های مناطق آزاد کشورتعریف پروژه‌های کلان و ایجاد کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان برای رفع نیازهای صنعتی به ویژه گلوگاه‌های فناورانه و کاهش ارزبری در سطح جزیره نوآور قشم رشد کمی و کیفی شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش بنیان در جزیره نوآور قشم و جهت دهی آنها به رفع نیازها و چالش‌های جزیره ترغیب بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهادهای زیست‌بوم فناوری و نوآوری و صنایع خلاق جزیره نوآور قشمتوسعه بازار کالا و خدمات دانش بنیان و خلاق در حوزه‌های مرتبط با فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و تجاری جزیره نوآور قشم و ترغیب و تسهیل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در صادرات محصولات و خدمات بسیج خدمات حمایت‌ها و امکانات حاکمیتی در جهت رشد شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و خلاق و شکل گیری شرکت‌های جدید به ویژه در حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم تکمیل زنجیره ارزش صنایع اولویت‌دار جزیره نوآور قشم به منظور عبور از خام‌فروشی و تولید محصولاتبا ارزش افزوده بالاتر و تلاش در راستای جذب و انتقال فناوری‌های پیشرفته و نوین به جزیره در سطح ملی و منطقه‌ای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم (مانند علم و فناوری، مراکز نوآوری تخصصی، شتابدهنده‌ها و سرمایه‌گذاری خطر پذیر و غیره) با محوریت ظرفیت‌های موجود در جزیره نوآور قشمتاسیس صندوق پژوهش و فناوری جزیره نوآوری قشم و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید( مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطر پذیر شرکتی و غیره) برای حمایت از فعالیت‌های فناورانه و خلاقانه در جزیره قشم ایجاد فرصت‌های شغلی و توانمندسازی نیروی انسانی نخبه، مستعد برتر و تحصیل کرده در جزیره نوآور قشم و جذب و نگهداشت آنها

 تعهدات معاونت

-حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران و همچنین تشکیل و راهبری کنسرسیوم‌های دانش بنیان با هدف رفع چالش‌ها و توسعه زنجیره‌های ارزش بومی و حوزه‌های اولویت داره جزیره نوآور قشم -شناسایی و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور با توجه به نیازهای موجود در جزیره نوآور قشم

- حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم

-اولویت دهی و تسهیلگری در استفاده از ابزارهای قانون جهش تولید دانش‌بنیان  و قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات  دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات با هدف توسعه شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره نوآور قشم -حمایت از ایجاد و توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و توانمندسازی فعالان علمی، فناوری و صنعتی جزیره نوآور قشم در این حوزه

- حمایت از شکل‌گیری و رشد کسب و کارهای نوپای دانش بنیان و فناور جدید با مشارکت ارکان زیست بوم( شتاب دهنده، مرکز رشد، کارخانه نوآوری و...)
 تعهدات سازمان

-شناسایی زنجیره‌های ارزش بومی جزیره قشم با تمرکز بر فرصت‌ها و مزیت‌های بومی آن و همچنین شناسایی نیازهای صنایع فعال در آن به منظور توسعه زنجیره‌های ارزش و تعیین موضوعات اولویت‌دار جزیره نوآوری قشم

-حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران برای استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای بهره‌گیری از فرصت‌ها و مزیت‌های بومی جزیره نوآور قشم  و حل نیاز صنایع فعال در آن

- اولویت دهی اختصاص منابع جزیره نوآور قشم  و اختیارات سازمان منطقه آزاد به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در راستای تقویت فعالیت‌های دانش‌بنیان و حل مسائل بومی جزیره نوآور قشم (موضوع بند الف ماده 12 قانون جهش تولید دانش بنیان) - اختصاص کمک‌های فنی و اعتباری از محل دارایی‌های سرمایه‌ای جزیره نوآور قشم برای تاسیس صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری جزیره نوآور قشم(موضوع بند ت ماده 12 قانون جهش تولید دانش‌بنیان)

- جلب مشارکت بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه و توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهادهای زیست بوم فناوری و نوآوری جزیره نوآور قشم و ایجاد صندوق‌های خطرپذیر شرکتی  -تجمیع تقاضا در خریدهای دولتی به منظور اولویت دهی به خرید کالا و شرکت‌های دانش‌بنیان

- حمایت و تسهیلگری در تصویب طرح‌های دانش‌بنیان در هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم به منظور اولویت‌دهی به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای بهره‌مندی از منابع مالی تبصره 18 قانون بودجه

- تسهیلگری در راستای در اختیار قرار دادن زمین، ملک یا ساختمان مازاد دستگاه‌های اجرایی جزیره برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان و فناور، واحدهای خلاق و پارک‌های علم و فناوری جزیره نوآور قشم (موضوع بند ب ماده 6 قانون جهش تولید دانش بنیان) - تسهیل فرایندهای اداری در جزیره برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور( مانند فرایندهای اداری مرتبط با گمرک، مالیات، تأمین اجتماعی، شهرداری و غیره) در چارچوب قانون حمایت از موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات و قانون جهش تولید دانش‌بنیان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبدیل جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری
  • اختصاص ۴ هزار میلیارد برای اقتصاد دانش بنیان به به ۲۵ استان
  • اردبیل استان برتر کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • ۴۲۰ مقاله در سی‌امین کنفرانس بین المللی هسته‌ای ایران پذیرفته شد
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین